Uit het Honkhuus

 

Wij zijn Jeroen en Inge van Honk en zijn sinds onze eerste teckeltjes helemaal verliefd geworden op dit ras.

Ze zijn eigenwijs, actief ,grappig, speels, blij,  maar vooral ook erg lief.

 

Onze eerste teckels hebben we in 2000 en 2003 bij ons mogen verwelkomen en beide hebben een geweldig mooi leven gehad, en wij met hun, een leven wat maar liefst voor allebei zestien en half jaar heeft mogen duren.

 

Na een aantal maanden een zeer grote stilte in huis zonder teckel hebben we Tommie in 2020 in onze armen kunnen sluiten en twee jaar later is daar Sammie bij gekomen.

 

Nu we verhuisd zijn naar een ruimere woning met grotere tuin  hebben we besloten ons roedeltje, van twee reuen, uit te breiden met twee teefjes (Yuki en Millie) om daarmee het mooie ras op een goede en gezonde manier, volgens de regels van de rasvereniging en de raad van beheer, te kunnen voortzetten.

Wij zullen dus zo af en toe een nestje hebben. Houd onze pagina dus in de gaten of neem contact op als je wil weten wanneer het volgende nestje gepland is.

 

Sinds een aantal jaar zijn we begonnen met het lopen van shows en vinden dit erg gezellig en leerzaam door het contact met andere fokkers, maar ook erg leuk om zo met je hond bezig te zijn, helemaal als de resultaten dan ook nog eens uitmuntend zijn.

 

Onze teckeltjes zijn ook allemaal in het bezit van een volledig DNA profiel zodat erfelijk overdraagbare aandoeningen zijn uitgesloten, en elk jaar krijgen ze een ECVO oogtest.

 

Onze reuen staan beide ter dekking voor geschikte teefjes.